سفر هیئت اقتصادی استان خراسان رضوی به کشور افغانستان شهرکابل

سفر هیئت اقتصادی استان خراسان رضوی به کشور افغانستان شهرکابل

 

گزارشی از سفر هیئت اقتصادی استان خراسان رضوی به کشور افغانستان شهرکابل پایتخت این کشور به روایت جناب اقای فیض محمدی فعال حوزه ی حمل و نقل و ترانزیت و نماینده ی این صنف و همچنین بازرس و عضو کارگروه امور مرزی و گمرکی اتاق مشترک ایران افغانستان.
در این سفر فرصت خوبی در جهت ارزیابی و شناخت واقعی و ملموس از رویکرد حاکمان و وضعیت اقتصاد کشور افغانستان مهیا شده بود.
هدف این بود که ایران بعنوان همسایه بزرگ و تاثیرگذار افغانستان نباید از قافله بازسازی و حضور پررنگ در مناسبات اقتصادی این کشور عقب بماند؛ درحالی که دارای بهترین شرایط جهت برخورداری از امنیت پایدار(مرزهای روان) هستیم و در بهترین موقعیت ترانزیتی قرار داریم، از جمله کریدورهای شرق به غرب، شمال به جنوب، ارتباط ترانزیتی با آسیای میانه، افغانستان و چابهار( کریدور کتای)؛ این ها مزیت های خوبی هستند که هر حاکمیتی را به تائید وا میدارد.
جدا از مشترکات فراوان زبانی، دینی و فرهنگی، مهمان نوازی 40 ساله ی ایران از میلیون ها مهاجر افغان در کشورمان، نشان دهنده عزم و اراده واقعی حاکمیت و مردم ایران در تعامل سازنده با افغانستان می باشد.

شرایط افغانستان:

شرایط فعلی اقتصادی افغانستان برای حاکمان کشور هرچه طولانی تر شود، خواه یا ناخواه نگرش و سمت و سوی آن ها را به اقتصاد محوری سوق می دهد و از روحیه نظامی و جهادی هم فاصله میگیرد، به واقعیت های جامعه بیشتر توجه کرده و سیاست های منطقی و عاقلانه تری را بنا به مصلحت ها و اقتضائاتی که در منطقه و جهان روی می دهد، پیش میگیرد.
احساس می شود رویکرد دنیا هم نسبت به شرایط فعلی افغانستان به سمت تعامل و همکاری می باشد.
در این سفر به درستی احساس می شد که اراده و باور اکثریت حاکمیت کشور افغانستان بر اصل حسن همجواری با رویکردی اقتصاد محور می باشد. این شرایط در گذر زمان با احساس قوی تری نسبت به نیازهای واقعی جامعه آن کشور در حال افزایش است.

بحث های خوب و سازنده ای در این سفر مطرح شد:

در زمینه های مختلف نیز توافقاتی ما بین مسئولان دو کشور صورت گرفت؛ من جمله: تسهیل در مبادلات تجاری، ارتقای همکاری ها در ساخت و ایجاد زیرساخت های حمل و نقل و ترانزیتی، افزایش مناسبات و تعاملات تجاری و مرزی، همکاری در بخش های معادن و کشاورزی و….
برای افغانستان در کوتاه مدت و میان مدت چاره ای جز بهره مندی از امکانات جاده ای و ریلی و دسترسی به آب های آزاد از طریق بندر چابهار و بندرعباس و همچنین از طریق کشورهای همسایه غربی ما (ترکیه و اروپا) وجود ندارد؛ که مسئولان افغانستانی به اتفاق به این امر اذعان داشتند.
به زودی در صورت موافقت، به ایجاد کنسرسیومی با مشارکت چین، افغانستان و کشورمان نیاز خواهد بود که بتوانیم حداقل در ایجاد و مشارکت کریدورهای ترانزیتی چین-افغانستان یا از طریق بندر چابهار نقش ایفا کنیم.

اهداف و انتظارات در این سفر چه و چگونه بود؟
البته در این سفر انتظار داشتیم موضوع حمل و نقل  و ترانزیت به طور جدی تری در نشست ها و جلسات پیگیری میشد ؛ حداقل در نشست های درحد معاونت ترانسپورتی در آن کشور. چرا  که در طول 3 دهه گذشته، بیشترین هزینه ها را  حوزه های تجارتی و ترانسپورتی به علت گره ها و تنگناهای مربوط به تردد، توقفات مرزی، عدم ثبات نسبی کرایه، موضوعات ترانسپورتی متحمل شده اند.
یکی از نکات مثبت این سفر ارتباط و تعامل خوب و صمیمانه ریاست اتاق تجارت افغانستان و فعالین آن کشور با جناب آقای سیادت، ریاست محترم اتاق مشترک ایران و افغانستان بود. فعالین بخش دولتی و خصوصی افغانستان با توجه به شناخت قبلی خود از ایشان نسبت به رویکرد و نگاه مثبت و سازنده ی ایشان در ایجاد روابط دوستانه با آن کشور اذعان داشتند. یکی از اقدامات ارزشمند جناب آقای سیادت اصرار بر ایجاد اتاق مشترک افغانستان_ایران در پایتخت افغانستان بود که با نظر مثبت وزیر تجارت و رئیس اتاق های تجارت افغانستان هم مواجه گردید و در جهت نهایی کردن و پیگیری این توافقات و تعاملات از سوی هر دو کشور گام های مهمی برداشته شد.
در انتها از برنامه ریزی و هماهنگی خوب در این سفر کمال تشکر را داریم. قطعا شاهد نتایج این سفر در صورت تداوم و استمرار روابط سازنده ی دوجانبه خواهیم بود.

اتاق مشترک ایران و افغانستان.

نظر خود را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

پنجمین نشست کمیته مشترک اقتصادی استان خراسان رضوی و ولایت هرات 30آبان تا 2 آذر

باهدف توسعه مبادلات تجاری و هم‌چنین رفع موانع تردد در مرز دوغارون در آخرین روز از آبان ماه ۱۴۰۱ هیئت اقتصادی خراسان رضوی متشکل از مسئول هماهنگی بازارچه‌های مرزی، مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل، مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌ها، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی، ناظر کل گمرکات استان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ، مدیر اجرایی منطقه ویژه اقتصادی دوغارون و دبیر اتاق مشترک ایران و افغانستان به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری عازم افغانستان شدند. هدف از سفر هیئت اقتصادی ایرانی به هرات افزایش سطح مبادلات تجاری و اقتصادی ، تبادلات و گفت‌وگوها برای روان‌سازی مبادلات ترانزیتی ایران و افغانستان در مرز زمینی دوغارون و افزایش سطح مراودات تجاری میان ۲ کشور، حل مسائل مربوط به تجارت، حمل‌ونقل، صادرات سوخت، پایانه‌های مرزی و گمرکات و زراعت و کشاورزی از محورهای اصلی بازدیدها و جلسات مسئولان خراسان رضوی و هرات بوده است

اقدام مهم گمرک برای حمایت از تولید صادرات محور

🔘اقدام مهم گمرک برای حمایت از تولید صادرات محور 📌پروژه اتصال ورود موقت به صادرات در گمرکات اجرایی شد/ افتتاح پروژهای جدید گمرکی برای تسهیل تجارت در دستور کار گمرک 🔹با هدف حمایت از تولید صادرات محور، پروژه اتصال ورود موقت کالاها برای پردازش و صادرات در گمرکات کشور عملیاتی شد. 🔸 علیرضا مقدسی رئیس کل گمرک ایران در مراسم افتتاح این‌ پروژه گفت: این پروژه به کمک سامانه جامع گمرکی پیاده سازی شده است و با اجرایی شدن آن ۶ هدف مهم محقق خواهد شد. 🔹مقدسی در خصوص ۶ هدف اجرایی این‌ پروژه می افزاید: اهداف ۶ گانه اجرایی شامل اتصال سیستمی ورود موقت و واردات قطعی به صادرات، الکترونیکی کردن کامل مجوزهای صادرات، بررسی سیستمی مجوزهای صادرات، کاهش زمان بررسی های کارشناسی ورود موقت و صادرات از محل ورود موقت، ارائه تبادل سرویس اطلاعات صادرات از محل ورود موقت به بانک مرکزی و افزایش دقت بررسی اطلاعات و ایجاد زنجیره اطلاعاتی کالا از ورود موقت تا صادرات است. 🔸رئیس کل گمرک ایران با اشاره به اینکه افتتاح پروژه اتصال ورود موقت به صادرات در گمرکات اجرایی که با تلاش معاونت برنامه ریزی و بین الملل گمرک ایران انجام شد، افزود: افتتاح این پروژه یک اقدام جهادی است که موضوع تبادل داده ها در رویه ورود موقت را تسهیل می کند. 🔹مقدسی با تاکید بر اینکه هفته بعد سامانه ارزش افتتاح خواهد شد، که اقدامی تحول آفرین در اصلاح و بهبود فرایندها خواهد بود، اظهار داشت: برای تسهیل و تسریع بیشتر در عملیات و تشریفات گمرکی، در چهارشنبه های تحول دیجیتالی در گمرک به صورت زمان بندی شده یک پروژه جدید افتتاح خواهد شد. 🔸به گفته وی با افتتاح این پروژه ها که در ماه های آتی تا آخر سال ادامه دارد با تحول در سامانه ها و اصلاح فرآیند ها و رویه ها، گمرک به سازمانی سرآمد و کارآمدتر برای ارائه تسهیلات و خدمات به ذینفعان تبدیل خواهد شد.

تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به اتاق مشترك بازرگانی ایران و افغانستان می باشد

طراحی سایت و بهینه سازی سایت توسط توسعه گران آریاز AriazDevs - 2022 ©

بالا